Tömeg | 1,35 kg |
---|---|
Termőhely | Pálfa, Tolna |
Szőlőfajta | 85% Zenit, 13% Szürkebarát, 2% Cserszegi Fűszeres |
Évjárat | 2023 |
Édesség | száraz |
Alkohol | 12,79 % |
Savtartalom | 4,8 g/l |
Cukormentes extrakt | 26,9 g/l |
Maradék cukor tartalom | 1,5 g/l |
Összes kén | 18 g/l |
Űrtartalom | 750 mL |
Arkhé 2023
Izgalmas dolog felidézni, milyen borok születhettek több ezer évvel ezelőtt. Az Arkhé, azaz a kezdet, bepillantás a régmúlba, az ősbor világába. Zenit, Szürkebarát és Cserszegi Fűszeres szőlőkből szűrés és derítés nélkül héjonerjesztéssel készült.
15 000 Ft
6 készleten
Rendezett élő bor
Wine specsErről a borról
Wikipédia szerinti címszó: ‘arkhé’= kezdet, őselv, ősforma, ősanyag. Nekünk mindképpen a kezdet, hiszen egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk. És ősanyag abból a szempontból, hogy sok ezer évvel ezelőtt valószínűleg ilyen borok készültek. Akkoriban túlnyomó részt fehér szőlő termett, amit héjával, húsával, magjával együtt földbe ásott amfórákban erjesztettek és tartottak. Ezt a bort mi is héjon erjesztéssel Zenit, Szürkebarát és Cserszegi fűszeres szőlőkből készítettük, ennek köszönhető a szokásosnál mélyebb színe, ami után „narancsbornak” is neveznek.
Wine specsA narancsbor és az étel
Eleink tudták mit kell inni az ételhez. Mert ez a bor igazi étel kedvelő. Fogyasszátok ezt a bort sós-húsos étel, illetve sajtok mellé, és kóstoljátok együtt. Kirobbanó ízélményben lesz részetek. Intenzív illat és íz fogad Benneteket. Minden, ami a bogyó héjában, magjában benne van (beleértve a szőlőmag-olajat is), jótékony hatásaival együtt élvezhetitek. Jóval testesebb, mint egy reduktív fehérbor.