A természet rendjéhez hű borok
vital_wine_v03

Structured Vital WineRendezett élő bor

„A víz képes a vele kapcsolatba kerülő információkat tárolni és közvetíteni.” (Masaru Emoto)

Hogyan kapcsolódik a fenti idézet a borhoz? Olvass tovább, mert a bor fantasztikus izgalmakat rejthet …

Fedezd fel!Boraink

Saját termelésű organikus szemlélettel gondozott szőlőből szűrés és derítés illetve egyéb anyagok hozzáadása nélkül készítünk, izgalmas, természetű élő borokat.

olasz kadarka

2021Kadarka - száraz vörösbor

 • Erről a borról dióhéjban!A bor színe mély rubin. Már messziről illatozik a pohárból, nem lehet betelni vele. Azon kapom magam, hogy percekig táncoltatom a pohárban, és közben lassú szippantásokkal felkészülök a kortyra. Már várom milyen lesz...
 • Meddig érlelhető?5+ év.
 • Ez a Kadarka és az ételBizony az a bor elbír nehezebb zsírosabb, és fűszeresebb ételeket is. Kóstoljátok húsos vagy paradicsomos ételekhez.
 • Ár6 490 Ft/palack
Kadakra 2022

2022Kadarka - száraz vörösbor

 • Erről a borról dióhéjban!Jakab kadarka klónból készült könnyed stílusban komponált kerek, nagyon gyümölcsös rubin színű szívet melengető vörösbor.
 • Meddig érlelhető?5+ év.
 • Ez a Kadarka és az ételBizony az a bor elbír nehezebb zsírosabb, és fűszeresebb ételeket is. Kóstoljátok húsos vagy paradicsomos étlekehez.
 • Ár6 490 Ft/palack
Bóka Birtok - Kékfrankos 2022

2022Kékfrankos - száraz vörösbor

 • Erről a borról dióhéjban!Kékfrankosunk ebben az évben mély, gyönyörű, rétegzett igen gazdag zamatú bort adott. Olyan bor, ami csak ritkán adatik. Sok évig érlelhető, ám már most élvezetes a fogyasztása. Korlátozott mennyiségben, természetesen hozzáadott kén nélkül készült.
 • Meddig érlelhető?5+ év.
 • Ez a Kékfrankos és az ételEszünkbe jut gyermekkorunk, amikor abban a kiváltságban volt részünk, hogy az erdő vadjaiból folyvást kóstolhattunk ínyecségeket. Még most is érezzük az egyben sült vaddisznócomb mámorító illatát. Javaslatunk: a legtöbb vadból készült sült ételhez, vagy raguhoz kiváló választás.
 • Ár6 490 Ft/palack

2021PetNat White - természetes gyöngyözőbor

 • Mi így látjuk!A szőlő frissen préselt levéből erjedés közben kén hozzáadása nélkül palackozott habzóbor. Avagy pétillant naturel, ahol a bor habzását az élesztők tevékenységének természetes eredménye, a szén-dioxid adja. Gyakorlatilag a lehető legtermészetközelibb borstílus, amit már nagyon régóta fogyasztanak az emberek. Szűrés, derítés, fejtés és semmilyen más borászati segédanyag (még kén sem) hozzáadása nélkül készítettük. Ezért a palack alján találtok némi finomseprőt, ami még inkább gazdagítja a bort. Chardonnay és Zenit fajtákból készítettük, kifejezetten habzóbornak való érettségi állapotban szüreteltük a szőlőt. Ennek köszönhető, hogy nagyon jó savakkal bír, garantáltan üdít és frissít. Nem magas az alkoholtartalma, de gyümölcsös és zamatos. Tényleg vidám a fogyasztása!
 • ÉrlelhetőségFiatalon az igazai. Viszont akár 2-3 évig is élvezhető.
 • Milyen ételhez?Jól lehűtve társaságban. Olaszos paradicsomos ételekhez, halakhoz, amelyek lime-mal, vagy citrommal készültek.
 • Ár4 990 Ft/palack

2022Fűszeres Kadarka rozé PetNat 2022

 • Mi így látjuk!Igen érzékeny kadarka klónról van szó. Nagyon ügyelünk arra, hogy a pincébe csak egészséges termés kerüljön. Különösen fontos ez egy petnat esetében, ahol a legkisebb hiba is azonnal érezhető. Ez a tétel a harmadik évjárat, amikor Fűszeres Kadarkából rozé petnatot készítünk. A teljes szüretelt mennyiséget így dolgozzuk fel. És úgy tűnik megtaláltuk azt a stílust, amit a Fűszere Kadarkából évről-évre el tudunk készíteni. A klón neve találó mert, tényleg érezhető a finom fűszeressége, amely mellett megjelennek a meggy, csipkebogyó aromák is. Tiszta, üde illatú és ízű. Élmény fogyasztani. Ezt a petnatot degorzsáltuk, azért, hogy nyitáskor senkinek se kelljen aggódnia, hogy kihabzik. Emellett a seprőt nem távolítottuk el teljesen, és ez teszi az zamatot kerekebbé, gazdagabbá.
 • ÉrlelhetőségFiatalon az igazai. Viszont akár 2-3 évig is élvezhető.
 • Milyen ételhez?Jól lehűtve társaságban. Olaszos paradicsomos ételekhez, halakhoz, amelyek lime-mal, vagy citrommal készültek.
 • Ár5 990 Ft/palack

2022Quartet 2022 - száraz fehérbor

 • Erről a borról dióhéjban!Quartet, mert ebben a borban négy szőlőfajta szólal meg és mint egy négyszólamú zenemű, együtt tökéletes harmóniát alkotnak. A több mint 50 éves Rizlingszilváni adja a szilárd alapot és ásványosságot, a Királyleányka a csábító finomságot, a Chardonnay az eleganciát és az Olaszrizling a széles szerkezetet. Feszes szerkezetű, jó savú fehérbort tarthattok a poharatokban.
 • Eltartható5+ év.
 • Ez a bor és az ételEleink tudták mit kell inni az ételhez. Mert ez a bor igazi étel kedvelő. Kóstoljátok fűszeres, húsos ételekhez kiválóan kiegészítik egymást.
 • Ár6 490 Ft/palack

Bóka BirtokA Birtok

Mikrobirtokként összesen 1,5 hektár termő szőlőterületünk van. Emellett további 4 hektár vár betelepítésre.

MűveljükSzőlőfajtáink

Kadarka

Szőlőtermő területünk 70%-a Kadarka. Két fontos fajtaváltozattal dolgozunk: P.9-es, azaz Fűszeres Kadarkával, és egy hagyományos helyi klónnal, a Jakab kadarkával, vagy más néven Olasz kadarkával, amiről azt gondoljuk, hogy fantasztikus genetikai érték. 2009-óta szüretelnünk erről az ültetvényről.

Olvass tovább a Kadarkáról!

Kékfrankos

40 év feletti idős tőkéink igen keveset teremnek, viszont annál gazdagabb ízű bort adnak. Önállóan nem kerül forgalomba, bikavér típusú házasításunk stabil alapja.

Chardonnay

Igazán sokoldalú ez a fajta: kiváló száraz fehérbor, remek PetNat, és szuper narancsbor készíthető belőle. Örökölt tőkéinket megőrizzük és fiatalítjuk.

Királyleányka

Valódi Kárpát medencei szőlőfajra, a Leányka és a Kövérszőlő gyermeke. Egyike azon fajtáknak, ahol a név tényleg telitalálat. Finom, illékony, nem tolakodó, igazán egyedi illatokkal, nőies bájával gyönyörködtet.

Zenit

Magyar nemesítés. Nagyon jó struktúrájú, széles, olajos bort ad. Jó évjáratokban aszúsodik, kiváló desszert bort is készítünk belőle.

Szőlőt művelünk és bort készítünkÖrömmel tesszük

Birtokunk munkáiban az egész család részt vesz.