Természethű borok
vital_wine_v03

Structured Vital WineRendezett élő bor

“A víz képes a vele kapcsolatba kerülő információkat tárolni és közvetíteni.” (Masaru Emoto)

Hogyan kapcsolódik a fenti idézet a borhoz? Olvass tovább, mert a bor fantasztikus izgalmakat rejthet …

Fedezd fel!Boraink

Saját termelésű organikus szemlélettel gondozott szőlőből szűrés és derítés illetve egyéb anyagok hozzáadása nélkül készítünk, izgalmas, természetű élő borokat.

2020Kadarka - száraz vörösbor

 • Erről a borról dióhéjban!Sok évet kellett várni, de bízunk benne, hogy megérte. Itt az első kereskedelmi forgalomba hozott Jakab Kadarka vörösborunk. Más piacon lévő kadarkákhoz képest ez jóval gazdagabb, mélyebb színű, sokrétű, komoly tanninokkal, és így érlelési potenciállal.
 • Meddig érlelhető?5+ év.
 • Ez a Kadarka és az ételBizony az a bor elbír nehezebb zsírosabb, és fűszeresebb ételeket is. Kóstoljátok húsos vagy paradicsomos étlekehez.
 • Ár6 500 Ft/palack
 • Keressétek partnereinknél!A Másik Bolt - Budapest, Kós Károly tér, 1192 https://demijohn.hu/ - Bor & Delikát Online Shop Morzss Bisztró, Pécs, Király u. 42, 7621 Marlou Wine Bar& Store, Budapest, Lázár u. 16, 1065

2021PetNat White - természetes gyöngyözőbor

 • Mi így látjuk!A szőlő frissen préselt levéből erjedés közben kén hozzáadása nélkül palackozott habzóbor. Avagy pétillant naturel, ahol a bor habzását az élesztők tevékenységének természetes eredménye, a szén-dioxid adja. Gyakorlatilag a lehető legtermészetközelibb borstílus, amit már nagyon régóta fogyasztanak az emberek. Szűrés, derítés, fejtés és semmilyen más borászati segédanyag (még kén sem) hozzáadása nélkül készítettük. Ezért a palack alján találtok némi finomseprőt, ami még inkább gazdagítja a bort. Chardonnay és Zenit fajtákból készítettük, kifejezetten habzóbornak való érettségi állapotban szüreteltük a szőlőt. Ennek köszönhető, hogy nagyon jó savakkal bír, garantáltan üdít és frissít. Nem magas az alkoholtartalma, de gyümölcsös és zamatos. Tényleg vidám a fogyasztása!
 • ÉrlelhetőségFiatalon az igazai. Viszont akár 2-3 évig is élvezhető.
 • Milyen ételhez?Jól lehűtve társaságban. Olaszos paradicsomos ételekhez, halakhoz, amelyek lime-mal, vagy citrommal készültek.
 • Ár4 990 Ft/palack
 • Keressétek partnereinknél!A Másik Bolt - Budapest, Kós Károly tér, 1192 https://demijohn.hu/ - Bor & Delikát Online Shop

2021Fűszeres Kadarka - PetNat - rozé természetes gyöngyözőbor

 • Mi ilyennek látjuk. És Ti?Bizonyosan mondhatjuk, hogy ilyen termék még nemhogy a világpiacon, a magyar piacon sem jelent meg. Hiszen a Fűszeres Kadarka egy magyar nemesítésű kadarka klón, és ebből még senki nem készített habzóbort, pláne petillant naturelt. Akkor ez most egy világpremier:) Ugyanúgy készült mint a fenti Duett, csak bogyózás után hagytuk a színeket kicsit kioldódni a héjból. Olyan az íze mint a színe: málnás-cseresznyés zamatokkal, lendületes savakkal. Száraz, de mégis édesgető a korty, és kén nélkül olyan könnyen csúszik, hogy csak na.
 • Mikor érdemes fogyasztani?Azonnal, ha még elérhető:)
 • Milyen ételhez megy a legyjobban?Ha friss földi eperhez, vagy málnához, cseresznyéhez kóstoljátok ízbomba!
 • Ár 4 990 Ft/palack
 • Keressétek partnereinknél!A Másik Bolt - Budapest, Kós Károly tér, 1192 https://demijohn.hu/ - Bor & Delikát Online Shop

2021Arkhé - héjon erjesztett fehérbor (narancsbor)

 • Erről a borról dióhéjban!Miért Arkhé? Az arkhé a kezdetet, az ősanyagot jelenti. Nekünk mindképpen a kezdet, hiszen egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk. És kezdet abból a szempontból is, hogy sok ezer évvel ezelőtt valószínűleg ilyen borok készültek. Akkoriban túlnyomó részt fehér szőlő termett, amit héjával, húsával, magjával együtt földbe ásott amfórákban erjesztettek és tartottak. Ezt a bort mi is héjon erjesztéssel készítettük, ennek köszönhető a szokásosnál mélyebb színe, amit szlengül narancsbornak neveznek. Azt mondanánk, hogy vegyétek ezt a bort sós-húsos étel, illetve sajtok mellé, és kóstoljátok együtt az étellel. Kirobbanó ízélményben lesz részetek. Intenzív illat és íz fogad Benneteket. Minden, ami a bogyó héjában, magjában benne van (beleértve a szőlőmag-olajat is), jótékony hatásaival együtt élvezhetitek. Jóval testesebb, mint egy reduktív fehérbor.
 • Meddig "áll el"?5+ év.
 • A narancsbor és a ételEleink tudták mit kell inni az ételhez. Mert ez a bor igazi étel kedvelő. Kóstoljátok fűszeres, húsos ételekhez kiválóan kiegészítik egymást.
 • Ár 5 350 Ft/palack - BORÁSZATUNKNÁL ELFOGYOTT! PARTNEREINKNÉL TALÁN MÉG VAN: A Másik Bolt - Budapest, Kós Károly tér, 1192 https://demijohn.hu/ - Bor & Delikát Online Shop
 • Keressétek partnereinknél!A Másik Bolt - Budapest, Kós Károly tér, 1192 https://demijohn.hu/ - Bor & Delikát Online Shop

Bóka BirtokA Birtok

Mikrobirtokként összesen 1 hektár termő szőlőterületünk van. Emellett további 4 hektár vár betelepítésre.

MűveljükSzőlőfajtáink

Kadarka

Szőlőtermő területünk 70%-a Kadarka. Két fontos fajtaváltozattal dolgozunk: P.9-es, azaz Fűszeres Kadarkával, és egy hagyományos helyi klónnal, a Jakab kadarkával, vagy más néven Olasz kadarkával, amiről azt gondoljuk, hogy fantasztikus genetikai érték. 2009-óta szüretelnünk erről az ültetvényről.

Olvass tovább a Kadarkáról!

Kékfrankos

40 év feletti idős tőkéink igen keveset teremnek, viszont annál gazdagabb ízű bort adnak. Önállóan nem kerül forgalomba, bikavér típusú házasításunk stabil alapja.

Chardonnay

Igazán sokoldalú ez a fajta: kiváló száraz fehérbor, remek PetNat, és szuper narancsbor készíthető belőle. Örökölt tőkéinket megőrizzük és fiatalítjuk.

Zenit

Magyar nemesítés. Nagyon jó struktúrájú, széles, olajos bort ad. Jó évjáratokban aszúsodik, kiváló desszert bort is készítünk belőle.

Szőlőt művelünk és bort készítünkÖrömmel tesszük

Birtokunk munkáiban az egész család részt vesz.

Iratkozz fel a VIP listánkra!

Az elsők között értesítünk e-mailen az újdonságokról.

EN HU