Mit jelent a bor minőség?


„A bor minőség sokkal több mint, amiről általában beszélünk. A magasabb minőség a gondolkozás különböző szintjeiből áll, amely folyamatosan fejlődik. A minőség egy megélt életstílus is, amit például nem lehetett kommunizmusban megcsinálni, mert a rendszer nem volt alkalmas erre. Hosszú időbe telik megérteni: rendben van, hogy csökkentjük a termésmennyiséget, azért hogy egy kicsit magasabb legyen a cukortartalom. De ezen túlmenően a minőségben az a meghatározó, hogy milyen a viszonyuk a természettel, Istennel, a körülöttünk lévő emberekkel. Ez mind részei a bor minőségnek.A minőség egy hely, ahová el szeretnél jutni. Az egész világ egy hely, de a kérdés az: hova szeretnénk eljutni? Közelebb a végső igazsághoz, ami az Istent jelenti. És ez nem azonos a vallással. Ha követed a vallás szabályait, templomba jársz stb, de nem érzed át, nem éled át teljesen, nem éled meg, nem tapasztalod meg a maga valóságában, akkor az nem minőség. Tudod-e mi a te utad, milyen szinten mozogsz, mit akarsz elérni? Tehát a minőség, egy bizonyos szint után már nem anyagias természetű. Ha sok pénzt befektet a technológiába valaki, megad mindent, amit a pénz által meg lehet adni, egy bizonyos minőségi szintet akkor sem léphet át anélkül, hogy ne élné meg, nem lenne ott a maga valójában tiszta-szabad szívvel és lélekkel. Ha valaki nem hisz Istenben, de követi a szívét, az érzéseit sokkal magasabb minőséget képes produkálni, mint amire a környezete predesztinálja, amire környezete engedi. Mert a szellemi szabadság minden ajtót megnyit, lehullanak a korlátok.Tehát a technológiával elérhető legmagasabb minőségi szint soha nem érheti el azt a minőségi szintet, amit a szabad szellemmel el lehet érni.A legmagasabb minőségi szint tehát az, amikor az összes gondolatod szenvedélyed energiád kapcsolódik a természethez és Istenhez. És ezek nem csak szavak, nemcsak elbeszélt filozófia, hanem ez az ahogyan mi élünk.

Innováció a borászatban

Nagyon fontos, hogy nem működhet tradíció nélkül. Ha nem követjük az elmúlt sok száz év szőlőtermesztési és borkészítési tradícióit, akkor bezárulnak bizonyos ajtók.Az innováció nem kizárólag egy technológiai fejlődést jelent. Az innováció fejben dől el, mennyire válunk folyamatosan újabb és újabb dolgokra nyitottak, hogy beengedjük az univerzum üzeneteit. A saját belső hangjainkra, jelzéseinkre is nyitottnak kell lenni, mert a belsőnk folyamatosan segíteni próbál nekünk érzéseken, álmokon, víziókon keresztül. Innováció az, hogy tudunk csatlakozni a természeti hullámaira, rezgéseire és vele együtt dolgozni. És ebben hinni kell, hogy sikerülhet, lehetséges.


A termék ereje

Nem akarjuk meggyőzni a fogyasztókat. Mert a termék maga saját erejéből, ami által teremtetett, magától győzi meg. A minőségnek legmagasabb fokán egy pohár borban a rezgések, az energia által benne van a több száz éves történelem, és az egyén szelleme. A termék ezen ereje, ami a multidimenziós világból származik, és az embertől függetlenül működik. És ez minden munkavégzésre igaz. Vannak emberek, akikre ha csak ránézel mosolyogni támad kedved. És tudod miért van ez. Azért mert az a belső erő hat rád. A szeretet ereje. A problémák, ha az ember nem törődik velük, akkor nincsenek is.”

Forrás: Szepsy István interjú , 2017, fordítás